Trimning af ruhåret racer

Når man trimmer en ruhåret hund, så er det vigtig at hunden ikke er badet 14 dage før og 14 dage efter en trimning. Hvis man bader hunden inden man trimmer den, så vil pelsen blive blød. De døde hår er sværre, at trække ud og det kan gøre ondt på hunden. Når man trimmer en hund, så fjerner man den døde pels med en trimme kniv, en pimp sten, og trimme fingre.

Poter, under maven, og andre sarte områder klippes med udtyndersaks. Din ruhået hvalp bør trimmes første gang, når den er 4 – 5 måneder gammel.
Nogle hunde har ikke en god trimme pels, den kan være ødelagt af maskine klipning, være svækket af allergi, alderdom eller sterilisation. Der vil jeg anbefale at vi trimmer det pels der er klar til at blive trimmet, resten af pelsen bør klippes med udtyndersaks.

Det er en god ide at få din hund trimmet hver 4 måned, for at holde trimning ved lige. Sådan sikre du at pelsen bliver bedst mulig trimmemoden, så hårene er klar til at blive trukket ud. Det er ikke alle ruhåret racer der har ens pels sætning, det er forskelligt fra hund til hund. Hvis man venter for længe med at få sin hund trimmet, så kan pelsen blive tyk og tung. Det kan have store gener for hunden, da den under dækpelsen som man trimmer væk, er dækket med et tykt lag underuld. Hunden kan få kløe, komme til at lugte fra pelsen og mange andre ting kan genere hunden hvis den ikke bliver trimmet.